Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

U mužov podozrivých z vraždy policajtov našli veľké množstvo zbraní

Na archívnej snímke policajti blokujú prístupovú cestu neďaleko miesta, kde zastrelili dvoch policajtov pri dopravnej kontrole pri nemeckom meste Kusel 31. januára 2022. Foto: TASR/AP

Obeťami streľby sú 24-ročná policajtka a jej 29-ročný kolega, príslušníci okresného policajného zboru v Kuseli.

Mainz 1. februára (TASR) - Vyšetrovatelia pondelkového zabitia dvojice policajtov v západnom Nemecku našli v domoch zadržaných možných páchateľov v utorok veľké množstvo strelných zbraní, informovala agentúra DPA.

Policajti v utorok prehľadali dom v obci Spiesen-Elversberg v nemeckej spolkovej krajine Sársko. Našli päť kusov ručných zbraní, opakovaciu pušku, ďalších desať kusov dlhých zbraní, kušu, tlmič a strelivo. K zbraniam mal podľa polície prístup 38-ročný podozrivý. V dome druhého z mužov (32) našli dve dlhé strelné zbrane.

Obeťami streľby sú 24-ročná policajtka a jej 29-ročný kolega, príslušníci okresného policajného zboru v Kuseli. K incidentu došlo v pondelok približne o 4.20 h pri dopravnej kontrole pri meste Kusel ležiacom v spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

Policajti ešte v priebehu pondelka zadržali dvojicu mužov vo veku 38 a 32 rokov. Polícia a prokuratúra v utorok oznámili, že obaja podozriví sa v súčasnosti nachádzajú vo väzbe a bol na nich vydaný zatykač za vraždu.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že títo muži sa snažili zatajiť pytliactvo. Policajtka a policajt podľa informácií z bezpečnostných zdrojov krátko pred streľbou hlásili, že vo vozidle dvojice mužov našli telo divého zvieraťa.

Starší z páchateľov podľa nemeckého poľovníckeho zväzu nemal platné oprávnenie. Úrady mu ho údajne odmietli obnoviť pre jeho nespoľahlivosť, píše DPA.