Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Udeľovanie cien Grammy sa v apríli prvýkrát uskutoční v Las Vegas

Na archívnej snímke z 14. marca 2021 cena Grammy. Foto: TASR/AP

"Sme nadšení, že Grammy prvýkrát prinesieme do Las Vegas a predvedieme svetovú šou," uviedol vo vyhlásení Harvey Mason Jr., riaditeľ organizácie hudobníkov Recording Academy.

Los Angeles 19. januára (TASR) - Odovzdávanie hudobných cien Grammy sa bude tento rok v apríli vôbec prvýkrát konať v americkom meste Las Vegas. Miesto konania tohto podujatia bolo zmenené po tom, ako sa jeho organizátori rozhodli ho presunúť na neskorší termín z dôvodu rizika spojeného so šírením koronavírusového variantu omikron. Informovala o tom v noci na stredu agentúra AFP.

Každoročné udeľovanie cien Grammy sa malo pôvodne konať 31. januára v Los Angeles. Organizátori podujatia však začiatkom roka uviedli, že uskutočnenie ceremónie v januári je príliš rizikové.

Tohtoročné v poradí 64. udeľovanie hudobných cien sa tak napokon uskutoční v nedeľu 3. apríla a moderovať ho bude komediant Trevor Noah.

"Sme nadšení, že Grammy prvýkrát prinesieme do Las Vegas a predvedieme svetovú šou," uviedol vo vyhlásení Harvey Mason Jr., riaditeľ organizácie hudobníkov Recording Academy.

Odovzdávanie hudobných cien Grammy nie je jediným podujatím zábavného priemyslu, ktoré jeho organizátori preniesli v nádeji, že v nadchádzajúcich mesiacoch klesnú denné počty nových prípadov nákazy koronavírusom. Tie v súčasnosti v USA dosahujú rekordy.

Okrem cien Grammy organizátori presunuli napríklad aj udeľovanie filmových cien Critics' Choice Awards.

Odovzdávanie ocenenia Oscar Americkej Akadémie filmových umení a vied je zatiaľ stále naplánované na 27. marca, teda týždeň pred udeľovaním cien Grammy.

Najväčší počet nominácií na ocenenie Grammy získal tento rok americký jazzový a R&B hudobník Jon Batiste, ktorý bol nominovaný celkovo 11-krát.

Udeľovanie cien Grammy pre pandémiu koronavírusu posunuli aj minulý rok. Ocenenia nakoniec odovzdali v marci 2021.