Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Bojové operácie v DĽR sa prakticky skončili, tvrdia separatisti

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Uviedol to dnes na brífingu hovorca tamojšieho ministerstva obrany Eduard Basurin, ktorého citovala agentúra TASS.

Moskva 19. februára (TASR) - Bojové operácie v samozvanej Doneckej ľudovej republike (DĽR) sú prakticky ukončené. Uviedol to dnes na brífingu hovorca tamojšieho ministerstva obrany Eduard Basurin, ktorého citovala agentúra TASS.

"Celkovo sa situácia pozdĺž kontaktnej línie postupne stabilizuje. Jednotky ozbrojených síl DĽR striktne dodržiavajú prímerie a nenechávajú sa zaskočiť občasnými provokáciami ukrajinských vojakov," povedal Basurin.

Podľa jeho slov milície oslobodili všetky obce v okolí mesta Debaľceve a pokračujú v blokovaní izolovaných "podvratných" skupín protivníka, zotrvávajúcich na okraji mesta.

Basurin zároveň potvrdil, že domobrana DĽR bude aj v piatok pokračovať v jednostrannom odsune ťažkého delostrelectva. Hovorca tiež pripomenul, že milície už tento arzenál odviezli z okresov Telman, Jelenovka a Jassinovataja.

Jednotky doneckej domobrany odsunuli z daných lokalít osem obrnených samohybných húfnic 2S1 Gvozdika, šesť húfnic D-30 a rovnaký počet raketometov BM-21 Grad, spresnil Basurin.