Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ukrajina i Rusko hlásia vysoký počet obetí v Bachmute

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že armáda zabila 24 hodín v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny 220 ukrajinských vojakov. Podobne hlásila vysoké straty na strane ruskej armády aj Ukrajina.

Kyjev/Moskva 12.marca (TASR) - Rusko i Ukrajina hlásia stovky zabitých vojakov na strane nepriateľa počas sobotňajšieho boja o východoukrajinské mesto Bachmut. TASR o tom informuje podľa nedeľňajších správ televízie Sky News a denníka The Guardian.

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že jeho armáda zabila za uplynulých 24 hodín v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny 220 ukrajinských vojakov.

"V doneckom smere... bolo počas dňa zničených 220 ukrajinských vojakov, bojové vozidlo pechoty, tri ozbrojené vozidlá, sedem vozidiel a húfnica D-30," uviedol v nedeľu ruský rezort.

Podobne hlásila tiež vysoké straty na strane ruskej armády aj Ukrajina. Sky News pritom upozorňuje, že hlásené počty nedokázala nezávisle overiť.

Hovorca ukrajinskej armády Serhij Čerevatyj uviedol, že ruská armáda prišla v sobotu pri Bachmute o vyše 500 vojakov, z ktorých bolo 221 zabitých a 314 ich utrpelo zranenia.

Bachmut je v súčasnosti dejiskom jedného z najintenzívnejších bojov. Ruskej armáde a bojovníkom z ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny sa podarilo obsadiť predmestie a východnú časť mesta, no zatiaľ nedokázali Bachmut úplne obkľúčiť.

Britská vojenská tajná služba v nedeľu vo svojej pravidelnej správe o situácii na Ukrajine uviedla, že novú frontovú líniu v Bachmute v súčasnosti tvorí rieka Bachmutka.

Podľa Ruska spôsobí dobytie Bachmutu dieru v ukrajinskej obrane a otvorí cestu k dobytiu celej Doneckej oblasti, čo je jedným z hlavných cieľov Ruska.