Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ukrajina kritizuje Irán za dodávky dronov Rusku

Letecký pohľad na kráter po ruskom údere a zničenej farme v nedávno nadobudnutej oblasti Charkovskej oblasti na Ukrajine, piatok 23. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Serhij Nykyforov, tlačový tajomník ukrajinského prezidenta V. Zelenského pripomenul, že Irán opakovane deklaroval svoju neutralitu v rusko-ukrajinskom konflikte a ochotu sprostredkovať jeho ukončenie.

Kyjev 23. septembra (TASR) - Ukrajina v piatok kritizovala Irán za dodávky zbraní Rusku po tom, čo pri ruskom útoku iránskym dronom v juhoukrajinskom meste Odesa zahynul jeden civilista. TASR čerpala zo správy agentúry AFP.

"Irán takto koná proti zvrchovanosti a územnej celistvosti nášho štátu, ako aj proti životom a zdraviu ukrajinských občanov," vyhlásil na sociálnej sieti Facebook Serhij Nykyforov, tlačový tajomník ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Pripomenul, že Irán opakovane deklaroval svoju neutralitu v rusko-ukrajinskom konflikte a ochotu sprostredkovať jeho ukončenie.

Ukrajinská armáda predtým vyhlásila, že Odesu od mora napadli drony kamikaze, pričom dva z nich zničili administratívnu budovu v oblasti prístavu. Jeden dron typu Šáhid-136 zostrelila nad morom ukrajinská protivzdušná obrana.