Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ukrajina má pod kontrolou tretinu Bachmutu, uviedol poradca prezidenta

Na snímke zničená obytná budova po ruskom ostreľovaní počas 94. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v sobotu 28. mája 2022 v ukrajinskom Bachmute. Foto: TASR

Poprel však tvrdenia, že mesto je obkľúčené ruskými silami.

Kyjev 30. marca (TASR) - Ukrajina má pod kontrolou len tretinu východoukrajinského mesta Bachmut, o ktoré bojuje s ruskými silami počas najdlhšej bitky súčasnej ruskej invázie. Uviedol to vo štvrtok poradca ukrajinského prezidenta. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Bachmut z jednej tretiny kontroluje Ukrajina, tak, ako zistili medzinárodní pozorovatelia," uviedol poradca Serhij Leščenko. Poprel však tvrdenia, že mesto je obkľúčené ruskými silami.

Šéf ruskej žoldnierskej skupiny vagnerovcov Jevgenij Prigožin minulý pondelok (20. marca) vyhlásil, že jeho sily majú pod kontrolou približne 70 percent mesta Bachmut.

Generálny štáb ukrajinskej armády v noci na štvrtok uviedol, že nepriateľské sily vo svojom úsilí dobyť Bachmut zaznamenali istý úspech, uviedla stanica Sky News. "Naši obrancovia však statočne držia toto mesto a odrážajú početné nepriateľské útoky," napísal generálny štáb na Facebooku.