Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke autobusu, auta a cisterny zahynulo 26 ľudí

Ukrajinskí záchranári nakladajú do sanitky ranenú ženu. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o havárii povedal, že šlo o "strašnú nehodu" a rodinám obetí vyjadril sústrasť.

Kyjev 4. mája (TASR) - Počet obetí dopravnej nehody na západe Ukrajiny sa v stredu zvýšil na 26. K nehode došlo v utorok v Rivnenskej oblasti, kde sa zrazil autobus s cisternovým vozidlom. TASR správu prevzala od agentúry AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

"Pri nehode zomrelo celkovo 26 ľudí: 24 cestujúcich a dvaja vodiči," uviedla polícia vo vyhlásení. Zranenia utrpelo ďalších 12 osôb.

Polícia ďalej oznámila, že pracuje na identifikácii troch ľudí, ktorí pri nehode zahynuli, a že najmladšia obeť z radov cestujúcich v autobuse, ktorý smeroval do Poľska, mala 17 rokov.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj o havárii povedal, že šlo o "strašnú nehodu" a rodinám obetí vyjadril sústrasť.

Podľa AFP nič nenaznačuje, že by nehoda súvisela s ruskou inváziou na Ukrajinu. Ani Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom príhovore žiadnu súvislosť nespomenul.

V posledných týždňoch Rusko zameriava svoje útoky na južnú a východnú oblasť Ukrajiny, pričom občas podnikne útoky aj na lokality na západe, dodáva AFP.