Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Najmenej traja ľudia prišli o život v Ľvove pri raketovom útoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor západoukrajinskej Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj vo videu zverejnenom v aplikácii Telegram uviedol, že strela priamo zasiahla obytnú budovu v Ľvove.

Kyjev 6. júla (TASR) - Najmenej tri osoby prišli o život v západoukrajinskom meste Ľvov po tom, ako raketová strela zasiahla obytný dom. Oznámil to vo štvrtok starosta mesta Andrij Sadovyj. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters.

Gubernátor západoukrajinskej Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj vo videu zverejnenom v aplikácii Telegram uviedol, že strela priamo zasiahla obytnú budovu v Ľvove. Po zásahu vypukol požiar, ktorý sa však podarilo uhasiť.

Záchranári podľa Kozyckého na mieste nešťastia prehľadávajú a odstraňujú trosky. "Samozrejme, že tam budú mŕtvi a zranení," povedal. "Robíme všetko, čo je v našich silách... na záchranu ľudí," dodal.

Sadovyj dodal, že ďalších osem osôb utrpelo zranenia a približne 60 bytov bolo poškodených. "Okná boli vybité, poškodené bolo množstvo áut a pod troskami môžu byť ďalší ľudia," uviedol.

Rusko pravidelne na Ukrajine útočí strelami, delostrelectvom a dronmi a tieto útoky opakovane spôsobili prerušenie dodávok elektriny či vody. Ľvovská oblasť na západe Ukrajiny, ktorá sa nachádza stovky kilometrov od frontovej línie, je však v prevažnej miere pokojná, píše AFP.

Ľvov bol 20. júna zasiahnutý ruským útokom bezpilotnými lietadlami, ktorý cielil na Kyjev a ďalšie mestá, pripomína táto agentúra.