Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Nepriaznivé počasie si na Ukrajine vyžiadalo už desať mŕtvych

Ukrajinskí záchranári snažia odtlačiť auto, ktoré uviazlo na ceste počas snehovej víchrice v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny v pondelok 27. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Búrka, ktorú sprevádzal silný vietor a sneženie, zasiahla juh Ukrajiny vrátane Krymského polostrova, ktorý ešte v roku 2014 anektovalo Rusko.

Kyjev 28. novembra (TASR) - Nepriaznivé zimné počasie si na Ukrajine vyžiadalo už desať obetí na životoch a 23 zranených. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Pre zlé počasie zahynulo na Ukrajine desať ľudí a 23 vrátane jedného dieťa utrpeli zranenia," uviedlo ukrajinské ministerstvo vnútra na sociálnej sieti Telegram. Ukrajinské úrady predtým informovali o piatich mŕtvych.

Búrka, ktorú sprevádzal silný vietor a sneženie, zasiahla juh Ukrajiny vrátane Krymského polostrova, ktorý ešte v roku 2014 anektovalo Rusko. Podľa rezortu vnútra nepriaznivé počasie postihlo najmä Odeskú oblasť, kde museli záchranári pomáhať takmer 2500 ľudom.

Pre nepriaznivé počasie prišlo na mnohých odberných miestach aj k výpadkom dodávok elektrickej energie. Ukrajinská energetická sieť i záchranné zložky pritom čelia pretrvávajúcemu tlaku aj v dôsledku už takmer dva roky trvajúcej invázie Ruska.