Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Odesu a Sumskú oblasť zasiahlo niekoľko rakiet

Protitankové barikády sú umiestnené na ulici pri príprave na možnú ruksú ofenzívu v Odese vo štvrtok 24. marca 2022. Foto: TASR/AP

Tvrdia to tamojšie úrady.

Kyjev 7. mája (TASR) - Niekoľko raketových útokov zasiahlo v sobotu ukrajinské prístavné mesto Odesa ležiace na juhu krajinu ako i Sumskú oblasť nachádzajúcu sa na severe pri hraniciach s Ruskom. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na hovorcov tamojších úradov.

Hovorkyňa veliteľstva ukrajinských južných vojenských síl Natalija Humeňuková uviedla, že prístavné mesto Odesa zasiahlo v sobotu šesť raketových striel. Podľa Humeňukovej zasiahli štyri rakety odeskú továreň na nábytok, ktorá sa nachádza v obytnej štvrti. Ďalšie dve rakety potom zasiahli už skôr zničenú pristávaciu dráhu. V súčasnosti sa pritom úrady snažia zistiť, či si útoky vyžiadali nejaké obete.

Hovorca odeskej oblastnej vojenskej správy Serhij Bratčuk ešte predtým informoval, že Odeskú oblasť v sobotu zasiahli štyri raketové útoky.

Gubernátor Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj zase informoval, že ruské rakety zasiahli v sobotu dve oblasti nachádzajúce sa v blízkosti ruských hraníc. Podľa Žyvyckého utrpel pri útokoch zranenia príslušník ukrajinskej pohraničnej stráže.

Reuters pripomína, že ruské sily sa stiahli zo Sumskej oblasti ešte na začiatku apríla. Sumská oblasť sa nachádza pri ruských hraniciach a mesto Sumy tak bolo medzi prvými, ktoré bolo na začiatku ruskej vojenskej invázie napadnuté.

Agentúra Reuters upozorňuje, že informácie o útokoch nedokázala nezávisle overiť.