Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ukrajina opätovne dobyla v Chersonskej oblasti ďalších päť obcí

Ukrajinskí vojaci, ktorí sedia na obrnenom vozidle, držia ukrajinskú vlajku na ceste medzi mestami Izium a Lyman na východe Ukrajiny v utorok 4. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Kyjev pokračuje v protiofenzíve proti ruským jednotkám napriek masívnemu bombardovaniu zo strany Moskvy, ktoré v uplynulých dňoch zasiahlo viaceré mestá na Ukrajine.

Kyjev 12. októbra (TASR) - Ukrajina v stredu oznámila, že opätovne dobyla päť ďalších obcí v strategicky významnej Chersonskej oblasti na juhu krajiny. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Kyjev pokračuje v protiofenzíve proti ruským jednotkám napriek masívnemu bombardovaniu zo strany Moskvy, ktoré v uplynulých dňoch zasiahlo viaceré mestá na Ukrajine.

"Ukrajinské ozbrojené sily oslobodili päť ďalších obcí v okrese Beryslav (v Chersonskej oblasti): Novovasylivka, Novohryhorivka, Nova Kamyanka, Tryfonivka, Červone," spresnil úrad ukrajinského prezidenta v dennom hlásení.

"Nepriateľ pokračuje v ostreľovaní pozícií našich oddielov, aby odrazil protiofenzívu pozdĺž celej kontaktnej línie," dodal.

Ukrajinské ozbrojené sily oznámili protiofenzívu na juhu krajiny koncom augusta, pripomína AFP. Po tom, čo takmer úplne opätovne ovládli Charkovskú oblasť, ukrajinské sily dosiahli územné zisky aj na mnohých ďalších miestach východného frontu a tiež na juhu krajiny.

Minulý týždeň vo štvrtok Ukrajina uviedla, že za menej než týždeň v Chersonskej oblasti opätovne ovládla viac než 400 štvorcových kilometrov územia – po tom, čo Moskva vyhlásila, že oblasť anektovala.