Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Po raketovej paľbe na mestá v Donbase hlásia mnoho mŕtvych

Úlomky z auta, ktoré vybuchlo na parkovisku neďaleko vládnej budovy v meste Doneck, metropole samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) vo východoukrajinskom regióne Donbas. Foto: TASR/AP

Poškodených je deväť obytných domov, škola i objekty civilnej infraštruktúry, oznámil šéf Doneckej vojenskej správy a gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko.

Kyjev 5. mája (TASR) - Masívne ruské ostreľovanie niekoľkých ukrajinských miest vo východnom regióne Donbas si vyžiadalo mnoho mŕtvych a zranených civilistov, informovali vo štvrtok tamojšie úrady. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry DPA.

"Po raketovom útoku na mesto Kramatorsk je 25 ranených, poškodených je deväť obytných domov, škola i objekty civilnej infraštruktúry," oznámil šéf Doneckej vojenskej správy a gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko na svojom kanáli na sociálnej sieti Telegram.

Podľa Kyrylenka boli ostreľované aj mestá Časiv Jar, kde zahynul najmenej jeden človek, ako aj Marjinka a Avdijivka.

Serhij Hajdaj, gubernátor Luhanskej oblasti, ktorá je tiež mohutne ostreľovaná, oznámil, že najmenej päť ľudí bolo zabitých pri útokoch na mestá Severodoneck, Lysyčansk, Hirske a Popasna.

Neposkytol žiadne informácie o počte zranených. Aj v Luhanskej oblasti boli vážne poškodené obytné budovy a infraštruktúra, dodal Hajdaj.