Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Ukrajina po ruskom útoku v meste Pervomajskyj hlási 31 zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pervomajskyj sa nachádza približne 80 kilometrov južne od metropoly oblasti Charkov a je pomerne vzdialený od nepokojných miest v Doneckej oblasti.

Kyjev 4. júla (TASR) - Tridsaťjeden ľudí vrátane deviatich detí bolo v utorok hospitalizovaných po ruskom útoku na mesto Pervomajskyj v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak spresnil, že medzi zranenými sú aj jedno ročné a jedno desaťmesačné deti. Zranených zasiahli úlomky ruského vysokovýbušného delostreleckého granátu. "Následkom toho začalo horieť niekoľko áut na parkovisku," dodal Jermak a zverejnil fotografie zhorených a zničených vozidiel.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov zverejnil videozáznam z miesta útoku, na ktorom je vidieť dym vznášajúci sa zo zhorených áut neďaleko paneláku z obdobia bývalého Sovietskeho zväzu.

Pervomajskyj sa nachádza približne 80 kilometrov južne od metropoly oblasti Charkov a je pomerne vzdialený od nepokojných miest v Doneckej oblasti. Charkovská oblasť susedí s Ruskom a bola miestom ťažkých bojov na začiatku ruskej invázie na jar 2022.