Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útoku v Ľvove stúpol na desať, našli telo ženy

Snímka bytovky po ruskom raketovom útoku v Ľvove 6. júla 2023. Foto: TASR/AP

Rusko útočilo na Ľvov riadenými strelami typu Kalibr, ktoré vystrelilo z oblasti Čierneho mora, uviedlo ukrajinské letectvo.

Kyjev 7. júla (TASR) – Na najmenej desať stúpol v piatok počet obetí ruského raketového útoku na bytovku v západoukrajinskom meste Ľvov. Desiatu obeť - telo ženy - spod trosiek vytiahli v piatok v ranných hodinách, napísal na platforme starosta Ľvova Andrij Sadovyj. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Z údajov ukrajinského ministerstva vnútra vyplýva, že raketový útok na ľvovskú obytnú štvrť, ktorý sa uskutočnil v noci na štvrtok, si vyžiadal aj najmenej 42 zranených. Sú medzi nimi aj tri deti.

Na videozáznamoch z miesta útoku bolo vidieť, že horné poschodia bytovky s viacerými vchodmi zostali úplne zničené. V dôsledku útoku zostalo poškodených dovedna 35 budov. V Ľvove vyhlásili dvojdňový smútok.

Sadovyj hovoril o najväčší útok na civilnú infraštruktúru tohto západoukrajinského mesta od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine vo februári minulého roka, pripomína DPA.

Rusko útočilo na Ľvov riadenými strelami typu Kalibr, ktoré vystrelilo z oblasti Čierneho mora, uviedlo ukrajinské letectvo. Tri z desiatich takýchto rakiet sa ukrajinskej protivzdušnej obrane podarilo zneškodniť.

Ľvov leží len približne 70 kilometrov východe od hraníc s Poľskom. V tomto meste s pôvodne 720.000 obyvateľmi sa v súčasnosti nachádza aj množstvo utečencov z bojových zón na východe Ukrajiny.