Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Počet obetí útoku na bytovku v meste Časiv Jar stúpol na 33

Na snímke z 10. júla 2022 obyvateľ zachraňuje, čo sa dá, zo svojho domu po tom, čo raketa zasiahla obytný blok v meste Časiv Jar. Foto: TASR/AP

Počas záchrannej operácie v päťposchodovej obytnej budove v meste Časiv Jar bolo nájdené telo dieťaťa (odhadovaný rok narodenia 2013), uviedla DSNS s tým, že záchranné práce stále pokračujú.

Kyjev 12. júla (TASR) - Na 33 stúpol v noci na utorok počet obetí sobotňajšieho raketového útoku na bytový dom v meste Časiv Jar na východe Ukrajiny. Oznámila to na sociálnej sieti Facebook Štátna služba Ukrajiny pre mimoriadne situácie (DSNS). TASR správu prevzala od denníka The Guardian.

"Počas záchrannej operácie v päťposchodovej obytnej budove v meste Časiv Jar bolo nájdené telo dieťaťa (odhadovaný rok narodenia 2013). Od začiatku operácie bolo nájdených 33 tiel zahynutých osôb vrátane jedného dieťaťa," uviedla DSNS s tým, že záchranné práce stále pokračujú.

Ukrajinský prezident Ukrajinský prezident krátko predtým vo svojom pravidelnom nočnom príhovore informoval o 31 obetiach tohto raketového útoku. "Odpratávanie sutín pokračovalo dnes v meste Časiv Jar v Doneckej oblasti celý deň. Predvčerom zasiahli ruskí teroristi dve výškové budovy, zomrelo 31 ľudí, deväť bolo zachránených," uviedol Zelenskyj.

Ukrajinský prezident okrem toho vo svojom večernom príhovore informoval o útoku na mesto Charkov a Odeskú oblasť. "V Doneckej a Luhanskej oblasti pokračovali veľmi intenzívne boje," uviedol Zelenskyj.