Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útoku na bytovku v meste Časiv Jar stúpol na 48

Záchranári pracujú v troskách zničenej obytnej budovy po ruskom raketovom útoku v meste Časiv Jar na východe Ukrajiny 10. júla 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom nočnom príhovore uviedol, že v meste po útoku pokračovalo odpratávanie sutín.

Kyjev 14. júla (TASR) - Na 48 stúpol v noci na štvrtok počet obetí sobotňajšieho raketového útoku na bytový dom v meste Časiv Jar na východe Ukrajiny. Oznámila to Štátna služba Ukrajiny pre mimoriadne situácie (DSNS). TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

"(Počas záchrannej operácie) v päťposchodovej obytnej budove v meste Časiv Jar bolo nájdené telo mŕtveho človeka. Dosiaľ tak bolo nájdených 48 tiel zahynutých osôb vrátane jedného dieťaťa," uviedla DSNS s tým, že z trosiek sa podarilo zachrániť deväť ľudí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom nočnom príhovore uviedol, že v meste po útoku pokračovalo odpratávanie sutín. "Bol to jeden z najbrutálnejších ruských útokov počas celej vojny – toľko obetí... Vyjadrujem úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom obetí," dodal.