Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Počet obetí útoku na hypermarket v Charkove stúpol na 11

Hasiči hasia požiar po ruskom útoku v Charkove na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Hypermarket zasiahli podľa ukrajinských predstaviteľov dve ruské navádzané bomby.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Charkov 26. mája (TASR) - Na 11 sa zvýšil počet obetí sobotného ruského útoku na hypermarket v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny. Oznámil to v nedeľu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

Hypermarket zasiahli podľa ukrajinských predstaviteľov dve ruské navádzané bomby. Na ploche 10.000 štvorcových metrov v dôsledku útoku vypukol rozsiahly požiar, ktorý sa neskôr podarilo uhasiť.

"Počet obetí v (hypermarkete) Epicentr sa, žiaľ, zvýšil na 11," napísal Synehubov v príspevku na platforme Telegram. Medzi mŕtvymi sú aj dvaja zamestnanci tohto hypermarketu so stavebninami, dodal. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil útok ako "podlý". Podľa jeho sobotného vyjadrenia sa vo veľkoobchode mohlo v čase úderu nachádzať viac ako 200 ľudí.

Útok na hypermarket v Charkove odsúdil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. "Francúzsko cíti bolesť Ukrajincov a zostáva plne mobilizované po ich boku," uviedol v príspevku na sociálnej sieti X.

Druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov, kde stále žije vyše jeden milión ľudí, leží pri hraniciach s Ruskom a pravidelne sa stáva terčom raketových útokov ruských síl.