Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V. Kovaľ: Počet obetí útoku na televíznu vežu vzrástol na minimálne 19

Na snímke televízna veža po leteckom útoku počas ruskej invázie na Ukrajine, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Gubernátor uviedol, že objekt televíznej veže zasiahli dve rakety: okrem samotnej veže zásah dostala aj administratívna budova nachádzajúca sa v neďalekej obci Antopiľ.

Kyjev 15. marca (TASR) - Na minimálne 19 mŕtvych vzrástla bilancia pondelkového útoku ruských inváznych síl na televíznu vežu pri meste Rivne na severozápade Ukrajiny. Uviedol to v utorok gubernátor Rivnenskej oblasti Vitalij Kovaľ, ktorého citovala agentúra DPA.

Kovaľ pôvodne v pondelok informoval, že si útok vyžiadal deväť mŕtvych a deväť zranených. Počet zranených zostal aj v utorkovej aktualizovanej bilancií nezmenený.

Gubernátor taktiež v pondelok uviedol, že objekt televíznej veže zasiahli dve rakety: okrem samotnej veže zásah dostala aj administratívna budova nachádzajúca sa v neďalekej obci Antopiľ. Záchranári sa pokúšali vyslobodiť ľudí, ktorí uviazli pod troskami, v čom im pomáhali aj žeriavy.

Mesto Rivne je vzdialené asi 200 kilometrov severovýchodne od Ľvova, ktorý sa nachádza v blízkosti poľských hraníc.

Vláda v Kyjeve obviňuje ruské invázne sily zo zámerného ostreľovania obytných oblastí a z útokov na civilné obyvateľstvo. Kremeľ to odmieta a tvrdí, že jeho vojaci útočia len na vojenské zariadenia, na objekty využívane ukrajinskými tajnými službami a na informačnú infraštruktúru.