Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Pokračovali boje o mesto Bachmut

Ukrajinskí vojaci sa v nedeľu 25. decembra 2022 pozerajú na mapu v podzemnom veliteľskom centre v Bachmute v Doneckej oblasti na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Najmenej 50 ruských vojakov prišlo o život a ďalších 80 utrpelo zranenia len od soboty, uviedol v nedeľu Serhij Červatko, hovorca východného velenia ukrajinskej armády.

Kyjev 26. decembra (TASR) - Ruskí vojaci pokračovali v nedeľu v boji za ovládnutie východoukrajinského mesta Bachmut, jednotky Kyjeva im však spôsobili "ťažké straty", uviedla prostredníctvom svojho hovorcu ukrajinská armáda. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Najmenej 50 ruských vojakov prišlo o život a ďalších 80 utrpelo zranenia len od soboty, uviedol v nedeľu Serhij Červatko, hovorca východného velenia ukrajinskej armády.

Agentúra DPA pripomína, že počty nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

Mesto Bachmut sa považuje za kritický bod na fronte na východnej Ukrajine. Akýkoľvek prienik by v tejto oblasti umožnil ruským jednotkám postup hlboko za ukrajinské línie. Ukrajinské sily v pokuse ubrániť ho pretvorili toto mesto na pevnosť.

Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj medzitým uviedol, že popri vojakoch regulárnej ruskej armády zlyhali pri útokoch na mesto Bachmut aj žoldnieri zo súkromnej polovojenskej organizácie Vagnerova skupina i češenskí bojovníci.

"Chcú ukázať bunkrovému dedkovi (ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi), čo dokážu," uviedol Hajdaj na platforme Telegram. "Zatiaľ však iba prichádzajú o tisícky vojakov, ktorí tu zostanú navždy," dodal.