Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Ukrajina popiera účasť na útoku v Moskve

Na archívnej snímke poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak. Foto: TASR/AP

Od útoku v Crocus City Hall sa dištancovala aj Légia Sloboda Ruska, ktorá bojuje na strane Ukrajiny a v uplynulých týždňoch vykonala niekoľko útokov v ruskom pohraničí.

Kyjev 22. marca (TASR) - Ukrajina "nemá nič spoločné" s piatkovou streľbou v koncertnej sále Crocus City Hall na predmestí Moskvy, pri ktorej zahynulo najmenej 40 ľudí. Napísal to na sociálnej platforme Telegram poradca ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoľak, informuje TASR.

"Čo sa týka udalostí v Crocus City Hall... nejakej streľby a teroristického útoku zo strany neidentifikovaných osôb, musím jasne povedať, že Ukrajina s tým nemá nič spoločné," napísal Podoľak.

Od útoku v Crocus City Hall sa dištancovala aj Légia Sloboda Ruska, ktorá bojuje na strane Ukrajiny a v uplynulých týždňoch vykonala niekoľko útokov v ruskom pohraničí. Skupina vyhlásila, že sa "nenachádza vo vojne s mierumilovnými Rusmi", a z útoku v koncertnej sále obvinila ruské bezpečnostné zložky.

Predseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie Dmitrij Medvedev podľa agentúry AFP varoval, že ak išlo o "teroristov kyjevského režimu, všetkých bude potrebné nájsť a bez milosti zničiť ako teroristov". Potrestaní budú podľa neho aj "oficiálni predstavitelia štátu, ktorý sa takéhoto zločinu dopustil".