Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Ukrajina poprela tvrdenia, že Rusko dobylo obec Krynky

Na archívnej snímke ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

Oficiálne oznamujeme, že táto informácia nie je pravdivá, uviedlo operačné veliteľstvo ukrajinskej armády Juh v reakcii na utorkové vyhlásenie ruského ministra obrany.

Kyjev 21. februára (TASR) - Ukrajinská armáda v stredu poprela tvrdenia Moskvy, že ruské sily dobyli obec Krynky na východnom brehu rieky Dneper v ukrajinskej Chersonskej oblasti. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Oficiálne oznamujeme, že táto informácia nie je pravdivá," uviedlo operačné veliteľstvo ukrajinskej armády Juh v reakcii na utorkové vyhlásenie ruského ministra obrany. "Obranné sily na juhu Ukrajiny naďalej držia (v obci Krynky) svoje pozície," dodalo.

Ukrajinská armáda tvrdí, že ruské sily zaútočili na Krynky, ale utrpeli "značné straty" a ustúpili.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok v hlásení prenášanom televíziou oznámil prezidentovi Vladimirovi Putinovi, že "Krynky boli vyčistené" od ukrajinských vojakov.

Dedinka Krynky leží na východnom brehu rieky Dneper, ktorý kontrolujú Rusi. Ukrajinským silám sa tam vlani v novembri podarilo obsadiť pozície, čo bolo označované za veľký úspech a nádej pre ďalšiu ofenzívu, pripomína AFP.