Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Pri najnovších ruských útokoch zahynulo najmenej päť ľudí

Ukrajinskí vojaci námornej pechoty stoja na ulici pred obytnou budovou, ktorú ťažko zbombardovali ruské sily, vo frontovom meste Vuhledar na Ukrajine v sobotu 25. februára 2023. Foto: TASR/AP

Úrady v Odeskej a Charkovskej oblasti uviedli, že ruské útoky na ich území zasiahli obytné budovy.

Kyjev 9. marca (TASR) - Najmenej päť obetí a niekoľko zranených hlásili vo štvrtok ukrajinskí predstavitelia po opätovnom ruskom masívnom raketovom útoku na energetickú infraštruktúru. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Gubernátor západoukrajinskej Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj uviedol, že štyria ľudia zahynuli po zásahu obytnej štvrte v Zoločivskom rajóne. Podľa jeho slov útoky zničili najmenej tri civilné budovy. Záchranári prehľadávajú ich trosky, pod ktorými by mohlo byť uväznených viacero ľudí.

Jedna osoba zahynula v Dnipropetrovskej oblasti, povedal tamojší gubernátor Serhij Lysak. Dvaja ľudia pri raketových útokoch utrpeli zranenia, dodal.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko potvrdil výbuchy v dvoch mestských častiach a najmenej dvoch zranených, napísala agentúra AFP. Miestne úrady priblížili, že v hlavnom meste zaznamenali raketové údery i útoky kamikadze dronov. Mnohé zneškodnila protivzdušná obrana, no niektoré zasiahli energetickú infraštruktúru.

Úrady v Odeskej a Charkovskej oblasti uviedli, že ruské útoky na ich území zasiahli obytné budovy.

Rusko už celé mesiace útočí na infraštruktúru po celej Ukrajine raketami a dronmi, čím narušuje dodávky vody, tepla a elektriny pre milióny ľudí.