Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri najnovšom ostreľovaní na Ukrajine zahynulo aspoň päť civilistov

Ukrajinskí vojaci prechádzajú na motorke okolo tiel ruských vojakov v nedávno oslobodenom strategicky významnom meste Lyman v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v pondelok 3. októbra 2022. Foto: TASR

Ruský útok zasiahol tiež nemocnicu v Charkovskej oblasti – zahynul pri ňom lekár a dve zdravotné sestry utrpeli zranenia, dodali úrady.

Kyjev 4. októbra (TASR) - Najmenej päť civilistov zahynulo a ďalších desať utrpelo zranenia pri najnovšom ruskom ostreľovaní ukrajinského územia. V utorok to uviedla kancelária ukrajinského prezidenta, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Pri ostreľovaní druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov zahynula jedna osoba, oznámili miestne úrady. Ruský útok zasiahol tiež nemocnicu v Charkovskej oblasti – zahynul pri ňom lekár a dve zdravotné sestry utrpeli zranenia, dodali úrady.

Intenzívne ostreľovanie zasiahlo mesto Nikopol v Dnepropetrovskej oblasti neďaleko Záporožskej atómovej elektrárne. Tamojšie úrady hlásili, že pri útoku bolo poškodených viac ako 30 domov, škola a niekoľko obchodov. Dodali, že ostreľovanie prerušilo dodávky vody a viedlo k čiastočným výpadkom prúdu.