Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Pri raketovom útoku na Sloviansk zahynulo šesť ľudí

Staršia žena kráča vedľa budovy poškodenej nočným raketovým útokom v meste Sloviansk na Ukrajine v stredu 1. júna 2022, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa ukrajinských médií po ruskom útoku vypukol požiar na jednom z mestských trhov.

Kyjev 3. júla (TASR) - Šesť ľudí zahynulo v nedeľu pri raketovom útoku na východoukrajinské mesto Sloviansk, oznámili miestne úrady. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

"Išlo o najintenzívnejšie ostreľovanie Slovianska salvovými raketometmi. Bolo počuť 15 odpalov. Je tu veľa mŕtvych a ranených," uviedol starosta Slovianska Vadym Ľach na sociálnej sieti Facebook.

Teťana Ignatčenková, hovorkyňa Doneckej oblastnej správy, pod ktorú Sloviansk spadá, neskôr pre ukrajinské médiá uviedla, že pri útoku zahynuli šiesti ľudia a 15 utrpelo zranenia.

Ignatčenková znovu vyzvala miestnych obyvateľov, aby túto oblasť opustili, pretože frontová línia je len niekoľko kilometrov od nich.

Podľa ukrajinských médií po ruskom útoku vypukol požiar na jednom z mestských trhov.

V Doneckej oblasti v nedeľu dvakrát zasiahli rakety typu Smerč i mesto Kramatorsk, ktoré je administratívnym centrom regiónu Donbas. Podľa tamojšieho starostu Olexandra Horčarenka bola zasiahnutá obytná štvrť a neobývaný hotel, no neboli zaznamenané žiadne obete na životoch.

Sloviansk a Kramatorsk budú hlavnými cieľmi ďalšieho ruského útoku, ak by sa potvrdilo, že ruská armáda v nedeľu dobyla mesto Lysyčansk a s ním aj celú Luhanskú oblasť na východe Ukrajiny, píše AFP.

O dobytí Luhanskej oblasti informoval v nedeľu ruský minister obrany Sergej Šojgu. Hovorca ukrajinského ministerstva obrany Jurij Sak však krátko na to uviedol, že Lysyčansk nie je pod "úplnou kontrolou" ruských síl.