Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ukrajina:Ostreľovanie Charkovskej a Doneckej oblasti neprežilo 11 ľudí

Vyšetrovatelia pracujú na mieste horiaceho vozidla po ostreľovaní na ulici v Donecku, v oblasti kontrolovanej ruskými separatistickými silami na východe Ukrajiny, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov povedal, že "toto nezmyselné ostreľovanie vyzerá ako pokus o vystrašenie civilistov".

Kyjev 27. septembra (TASR) - Najmenej 11 ľudí zahynulo a ďalších 18 utrpelo zranenia pri ruskom ostreľovaní Charkovskej a Doneckej oblasti. V utorok to oznámila kancelária ukrajinského prezidenta, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Útok na mesto Pervomajskyj, ktoré sa nachádza na severovýchode Charkovskej oblasti, si vyžiadal osem obetí vrátane 15-ročného chlapca, uviedli ukrajinskí predstavitelia. Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov povedal, že "toto nezmyselné ostreľovanie vyzerá ako pokus o vystrašenie civilistov".

V Doneckej oblasti zaútočili Rusi za uplynulých 24 hodín na mestá Kramatorsk, Sloviansk a Toreck. Pri útokoch tam zahynuli traja ľudia a 13 osôb utrpelo zranenia, píše AP.

Rusko ostreľovalo aj mestá Nikopol a Marhanec, ktoré sa nachádzajú neďaleko Záporožskej jadrovej elektrárne, oznámili ukrajinskí predstavitelia. V meste Kryvyj Rih v Dnepropetrovskej oblasti zasiahla ruská riadená strela tamojšie letisko. Miestne úrady hlásili, že útok poškodil letiskovú dráhu a vyradil letisko z prevádzky.