Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku navádzanými bombami zahynuli v Charkove traja ľudia

Dym stúpa po ruskom útoku v ukrajinskom Charkove 17. mája 2024. Foto: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin počas svojej piatkovej návštevy Číny vyhlásil, že Rusko nateraz neplánuje dobyť samotné mesto Charkov a že ruskí vojaci postupujú pri Charkove prísne podľa plánu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 17. mája (TASR) - Najmenej traja ľudia prišli o život a ďalších 28 utrpelo zranenia pri ruskom útoku navádzanými leteckými bombami v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny. Oznámil to v piatok na platforme Telegram charkovský starosta Ihor Terechov, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov predtým hovoril o jednom mŕtvom a štyroch osobách vo vážnom stave.

Rusko spustilo minulý týždeň novú ofenzívu na severe Charkovskej oblasti, ktorá sa nachádza pri spoločnej hranici na severovýchode Ukrajiny. V piatok Moskva informovala, že v tejto oblasti "oslobodila" už 12 obcí.

Ruský prezident Vladimir Putin počas svojej piatkovej návštevy Číny vyhlásil, že Rusko nateraz neplánuje dobyť samotné mesto Charkov a že ruskí vojaci postupujú pri Charkove prísne podľa plánu. Súčasne zo zodpovednosti za útok na Charkov obvinil Ukrajinu, ktorej armáda ostreľuje ruské pohraničné mesto Belgorod.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ešte predtým deklaroval, že ukrajinským jednotkám sa podarilo stabilizovať situáciu súvisiacu s ruskou ofenzívou na severe Charkovskej oblasti. Dodal však, že ruské jednotky tam postúpili asi o desať kilometrov.