Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Pri ruských útokoch na Ukrajine zahynuli dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O poškodení nemocnice, bane aj ďalšej infraštruktúry informovala i ukrajinská armáda.

Kyjev 21. novembra (TASR) - Minimálne dvaja ľudia zahynuli a šesť ďalších utrpelo v noci na utorok zranenia pri ruských raketových útokoch a ostreľovaní Doneckej a Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Informovali o tom tamojší ukrajinskí predstavitelia, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

Ruské rakety zasiahli v Doneckej oblasti jednu nemocnicu v meste Selydove a tiež uhoľnú baňu, uviedol na platforme Telegram ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko. "Poškodené boli dve budovy nemocnice, zranenia utrpelo šesť civilistov. Pod troskami ešte môžu byť obete, pátracie operácie tak pokračujú," povedal Klymenko.

Pri útoku na uhoľnú baňu v tejto oblasti podľa jeho slov zahynul jeden banský zamestnanec. "Poškodené boli štyri budovy, 19 vozidiel a elektrické vedenie. Pod zemou (najskôr) uviazlo 39 baníkov. Všetkých sa však už podarilo vyslobodiť," dodal.

O poškodení nemocnice, bane aj ďalšej infraštruktúry informovala i ukrajinská armáda. Nespresnila ale, či útok nemocnicu vyradil z prevádzky.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov informoval, že pri ruskom ostreľovaní tam zahynul jeden človek.