Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Pri ruských útokoch zomrelo sedem ľudí vrátane tehotnej ženy

Na snímke hasiči zasahujú po útoku dronu na budovy v Kyjeve 17. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Ruské útoky v pondelok hlásili aj v Dnepropetrovskej a Odeskej oblasti, pripomína DPA.

Kyjev 17. októbra (TASR) - Najmenej šesť ľudí vrátane tehotnej ženy prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri pondelňajších ruských útokoch na ukrajinské mestá vrátane metropoly Kyjev. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na platforme Telegram informoval, že spod trosiek obytnej budovy, ktorá sa zrútila v štvrti Ševčenkivskyj v dôsledku útoku ruských bezpilotných lietadiel, vytiahli zatiaľ telá štyroch ľudí. Devätnásť osôb sa podarilo zachrániť. V prípade dvoch obetí ide o manželov, pričom žena bola v šiestom mesiaci tehotenstva.

Najmenej traja ľudia zahynuli a deväť utrpelo zranenia v Sumskej oblasti, kde ruské rakety v ranných hodinách zasiahli civilný cieľ, uviedol tamojší gubernátor Dmytro Žyvyckyj. "Pod troskami sa stále nachádzajú ľudia," dodal.

Ruské útoky v pondelok hlásili aj v Dnepropetrovskej a Odeskej oblasti, pripomína DPA.

Ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj informoval, že pri útokoch v Kyjeve utrpeli zranenia aj dvaja zdravotníci. Rusko podniklo pondelkové útoky s približne 40 dronmi, z ktorých štyri nasadlo v Kyjeve, citovala ministra vnútra agentúra Ukrinform.

Moskva predtým uviedla, že cielila na energetickú infraštruktúru Ukrajiny. Podľa ukrajinského premiéra Denysa Šmyhaľa sú "stovky obcí" stále bez dodávok elektriny.