Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajina pri výmene s Ruskom zaistila prepustenie 106 vojakov

Ilustračné foto Foto: TASR

Ukrajinskí vojaci vrátane ôsmich dôstojníkov sa dostali do zajatia počas bojov o východoukrajinské mesto Bachmut, o ktorom Rusko tvrdí, že ho dobylo.

Kyjev 25. mája (TASR) - Ukrajina dosiahla vo štvrtok prepustenie 106 zajatých ukrajinských vojakov v rámci výmeny zajatcov s Ruskom, informoval vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Andrij Jermak. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters.

Ukrajinskí vojaci vrátane ôsmich dôstojníkov sa dostali do zajatia počas bojov o východoukrajinské mesto Bachmut, o ktorom Rusko tvrdí, že ho dobylo. Ukrajinské ozbrojené sily však vravia, že v meste stále ovládajú malé územie.

"Každý z nich je hrdinom nášho štátu. Mnohí z nich, ktorých privádzame zo zajatia, boli pokladaní za nezvestných. Príbuzní týchto ľudí si prešli ťažkým obdobím," povedal Jermak.

O vojakoch, ktorých získalo Rusko pri výmene zajatcov od Ukrajiny zatiaľ nie sú žiadne informácie.

Vojnu na Ukrajine rozpútalo Rusko 24. februára 2022. Ukrajinská vojenská tajná služba uviedla, že pri výmenách zajatcov sa dostalo na slobodu 2430 Ukrajincov vrátane 139 civilistov.