Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusi pri ostreľovaní počas evakuácie zabili civilistu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ukrajinské ministerstvo vnútra informovalo, že počas ruských útokov na mesto Cherson utrpelo zranenia osem ľudí.

Cherson 8. júna (TASR) - Počas ruského ostreľovania vo štvrtok v juhoukrajinskom meste Cherson zomrel civilista. V meste práve evakuovali ľudí zo zaplavených budov po pretrhnutí hrádze na Kachovskej priehrade, oznámila ukrajinská generálna prokuratúra. TASR informuje podľa britského denníka The Guardian.

Ruský útok zranil dvoch ďalších ľudí, štvrtého človeka zranila streľba na inom mieste, uviedla generálna prokuratúra s tým, že začala vyšetrovanie vojnového zločinu.

"Pri cielených útokoch okupantov počas evakuačných opatrení v meste zahynul civilista," napísala prokuratúra v oznámení, z ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.

Ukrajinské ministerstvo vnútra informovalo, že počas ruských útokov na mesto Cherson utrpelo zranenia osem ľudí. Nezmienilo sa o žiadnych úmrtiach. Dodalo, že ruské ostreľovanie sa začalo "práve počas evakuácie občanov, ktorých domy boli zatopené".

Zo zničenia Kachovskej priehrady sa navzájom obviňujú Rusko a Ukrajina. Po pretrhnutí jej hrádze v utorok v skorých ranných hodinách voda povodňová vlna zaplavila vojnovú zónu na juhu Ukrajiny a prinútila desaťtisíce ľudí opustiť svoje domovy.