Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Ruská raketa zasiahla centrum Dnipra, uviedol miestny starosta

Auto s dvoma ľuďmi vo vnútri horí po ruskom bombardovaní Ukrajiny, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Ostreľovanie zo strany Ruska bolo v stredu večer hlásené aj z ďalších ukrajinských miest, upozorňuje BBC.

Kyjev 5. mája (TASR) - Prinajmenšom jedna ruská raketa zasiahla v stredu večer centrum ukrajinského mesta Dnipro. Povedal to starosta tohto mesta Borys Filatov, informuje stanica BBC. Zasiahnutá má byť podľa miestnych úradov tamojšia železnica. Obete dosiaľ nehlásili.

"Útok priamo v centre Dnipra. Nevychádzajte z úkrytov!" uviedol Filatov na Facebooku a obyvateľov vyzval, aby čakali na ďalšie informácie a pokyny vojenskej správy.

Šéf ukrajinskej štátnej železničnej spoločnosti Olexandr Kamyšin informoval, že pri útoku bola zasiahnutá železnica. "Ďalší raketový útok na železničnú infraštruktúru v Dnipre. Obete medzi (jej) zamestnancami hlásené nie sú," uviedol na sociálnej sieti Telegram.

Ostreľovanie zo strany Ruska bolo v stredu večer hlásené aj z ďalších ukrajinských miest, vrátane Záporožia, Kyjeva, Mykolajiva či mesta Čerkasy. Bližšie podrobnosti však dosiaľ známe nie sú, upozorňuje BBC.

Agentúra DPA uvádza, že výbuchy boli hlásené aj z Odesy či Kirovohradu, podotýka však, že mohli byť spôsobené aj protivzdušnou obranou, ktorá strely zneškodnila. DPA tiež píše, že zachytila aj správy o delostreleckej paľbe v Mykolajive a Charkove.

Podľa miestnych úradov zahynuli počas stredajších ruských útokov len v Doneckej oblasti prinajmenšom dvaja civilisti a ďalších 11 utrpelo zranenia, informuje DPA.