Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Sloviansk intenzívne ostreľujú Rusi, zasiahli aj trhovisko

Pes leží vedľa budovy poškodenej nočným raketovým útokom v meste Sloviansk na Ukrajine, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Spravodajca Reuters na mieste opísal, ako stúpal z miestneho obchodu s autodielmi žltý oblak a plamene zachvátili aj viacero stánkov na zmienenom trhovisku.

Kyjev 5. júla (TASR) - Ruské sily intenzívne ostreľujú východoukrajinské mesto Sloviansk, oznámil v utorok Vadym Ľach, starosta tohto mesta, ktoré sa momentálne stáva ďalším cieľom Moskvy v rámci jej postupu v Donbase. Informuje o tom agentúra AFP.

"Sloviansk! Masívne ostreľovanie tohto mesta. V centre, na severe. Všetci sa ukryte," napísal Ľach v príspevku na Facebooku.

Agentúra Reuters medzičasom s odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej polície informovala, že ruské sily zasiahli v utorok v Sloviansku trhovisko, pričom usmrtili jednu ženu a zranili prinajmenšom tri ďalšie osoby.

Spravodajca Reuters na mieste opísal, ako stúpal z miestneho obchodu s autodielmi žltý oblak a plamene zachvátili aj viacero stánkov na zmienenom trhovisku. Akú muníciu ruské sily pri útoku použili, nebolo bezprostredne zrejmé.

Podľa vyjadrenia polície nebolo jasné ani to, koľko ľudí sa v čase útoku na trhovisku nachádzalo. Trhovisko však v tom čase už končilo svoju dennú prevádzku, niektoré obchody a stánky však ešte boli otvorené.

AFP pripomína, že ukrajinské úrady už viackrát obyvateľov Slovianska vyzvali, aby Doneckú oblasť opustili. Po dobytí miest Severodoneck a Lysyčansk v susednej Luhanskej oblasti sa tam totiž presúva frontová línia.