Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že obsadila kľúčové vyvýšeniny okolo Bachmutu

Ukrajinský vojak z 3. samostatnej útočnej brigády rozpráva na fronte do vysielačky a jeho spolubojovník strieľa z mínometu na ruské pozície neďaleko mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 29. júna 2023. Foto: TASR/AP

Ukrajina v júni spustila dlho očakávanú protiofenzívu po tom, čo od západných krajín dostala značné množstvá zbraní a pripravila na túto úlohu dostatok jednotiek, uvádza AFP.

Kyjev 10. júla (TASR) - Ukrajinské jednotky obsadili kľúčové vyvýšeniny okolo mesta Bachmut na východe Ukrajiny, ktoré v máji po dlhých mesiacoch bojov dobyli ruské sily s výrazným podielom žoldnierskej Vagnerovej skupiny. Oznámila to námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Podľa Maľarovej majú teraz Ukrajinci na dostrel "vstupy do mesta, výstupy z neho a pohyb nepriateľa okolo mesta".

Ukrajina v júni spustila dlho očakávanú protiofenzívu po tom, čo od západných krajín dostala značné množstvá zbraní a pripravila na túto úlohu dostatok jednotiek, uvádza AFP. Medzičasom ukrajinská armáda oznámila územné zisky po stranách Bachmutu.