Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ukrajina tvrdí, že zmarila pokus o sabotáž ruskej prieskumnej skupiny

Ukrajinskí vojaci hliadkujú v meste Bachmut na východe Ukrajiny vo štvrtok 12. januára 2023. Foto: TASR/AP

Podľa hovorcu sa skupina stiahla naspäť za rusko-ukrajinskú hranicu po tom, čo na ňu ukrajinské jednotky po odhalení spustili paľbu.

Kyjev 22. januára (TASR) - Hovorca ukrajinskej pohraničnej stráže Andrij Demčenko v sobotu informoval, že Ukrajine sa v piatok podarilo zmariť pokus o sabotáž ruskej prieskumnej skupiny neďaleko hranice s Ruskom v Sumskej oblasti. Informovala o tom spravodajská stanica CNN.

Podľa hovorcu sa skupina stiahla naspäť za rusko-ukrajinskú hranicu po tom, čo na ňu ukrajinské jednotky po odhalení spustili paľbu.

Demčenko v tejto súvislosti poznamenal, že Rusi pred novým rokom aktívne nasadzovali sabotážne prieskumné skupiny najmä v Charkovskej oblasti.

Zároveň dodal, že situácia na ukrajinskej hranici s Bieloruskom je v súčasnosti "pod kontrolou". "Spravodajské jednotky a ďalšie zložky, ktoré monitorujú situáciu v tejto oblasti, zatiaľ nezaznamenali, že by sa na území Bieloruska vytvorila úderná skupina, ktorá by mohla podniknúť inváziu. Nepriateľa však nikdy netreba podceňovať," povedal hovorca.