Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: V Charkovskej oblasti bolo zabitých 503 civilistov

Zamestnanec cintorína odpočíva pred hrobmi civilsitov zabitých ruskými vojakmi v meste Buča v Kyjevskej oblasti vo štvrtok 14. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Synehubov na sociálnej sieti Telegram uviedol, že medzi týmito obeťami je 24 detí.

Charkov 14. apríla (TASR) - Najmenej 503 civilistov bolo od začiatku ruskej invázie zabitých v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Vo štvrtok o tom informoval tamojší guvernér Oleh Synehubov. TASR informáciu získala z agentúry AFP.

Synehubov na sociálnej sieti Telegram uviedol, že medzi týmito obeťami je 24 detí. "Toto je nevinné civilné obyvateľstvo, neodpustíme im žiadny život!" napísal.

Synehubov tiež oznámil, že ruské sily podnikli 34 raketových a delostreleckých útokov po celom meste Charkov, ktoré si vyžiadali jedného mŕtveho a osem ranených.

Charkov je druhé najväčšie mesto Ukrajiny, ktoré malo pred vojnou malo približne 1,5 milióna obyvateľov. Nachádza sa okolo 40 kilometrov od ruskej hranice.

Je jedným z hlavných cieľov ruských inváznych síl, ktoré ho neustále ostreľujú a bombardujú, pripomína AFP. Dobyť sa im ho však nepodarilo.