Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V ukrajinskom Mukačeve prepustili z väzby 4 členov Pravého sektoru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za štvoricu sa zaručili starosta mesta Skole v Ľvovskej oblasti a jeden z poslancov ukrajinského parlamentu.

Mukačevo 29. mája (TASR) - Štyroch členov ukrajinskej radikálnej organizácie Pravý sektor podozrivých z účasti na prestrelke z júla 2015 so štyrmi obeťami dnes súd v Mukačeve prepustil z vyšetrovacej väzby.

Informoval o tom tamojší spravodajský portál mukachevo.net s odvolaním sa na ich právneho zástupcu.

Za štvoricu sa podľa tohto zdroja zaručili starosta mesta Skole v Ľvovskej oblasti a jeden z poslancov ukrajinského parlamentu.

Miestny súd po rozhodnutí o prepustení štvorice na slobodu pokračoval v prerokúvaní predmetného prípadu.

Ukrajinská justícia pred dvoma týždňami rozhodla o pozastavení stíhania podozrivých kvôli teroristickému trestnému činu.

Tamojšia generálna prokuratúra týždeň po prestrelke začala vyšetrovanie šestice členov Pravého sektoru pre podozrenie z terorizmu a ilegálneho ozbrojovania sa. Dvoch z podozrivých sa až doteraz nepodarilo zadržať.

Prestrelka, za ktorou bol údajne spor o rozdelenie trhu medzi pašeráckymi subjektmi, vyvolala veľký ohlas nielen na Ukrajine, ale aj v zahraničí. Ukrajinský prezident Petro Porošenko vyvodil z nej personálne dôsledky na riadiacich postoch bezpečnostných zložiek na Zakarpatskej Ukrajine a prisľúbil príkladné potrestanie zodpovedných.

Súdne konanie v Mukačeve bude pokračovať 8. júna.