Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Záporožskej oblasti prebiehajú intenzívne boje

Na videosnímke, ktorú zverejnilo ruské ministerstvo obrany v pondelok 5. júna 2023, ruské samohybné delá strieľajú na ukrajinské pozície na neznámom mieste. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ruská armáda v nedeľu odrazila pokus Ukrajiny o útok v južnej časti Doneckej oblasti. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda v príspevku na sociálnej sieti Facebook uviedla, že v Záporožskej oblasti protivník zostáva v defenzíve.

Moskva 9. júna (TASR) - Intenzívne boje medzi ukrajinskými a ruskými jednotkami prebiehali v piatok v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na ruské zdroje.

"V tejto chvíli prebiehajú aktívne boje" v regióne medzi Orichivom a Tokmakom," uviedol na platforme Telegram predstaviteľ Moskvou dosadených úradov Vladimir Rogov.

"Nepriateľ (ukrajinská armáda) vyvíja neuveriteľné úsilie, útoky. Márne. Naše sily sa držia. Frontová línia je stabilná," dodal.

Ukrajinská armáda v príspevku na sociálnej sieti Facebook uviedla, že v Záporožskej oblasti "protivník zostáva v defenzíve".

Agentúra AFP pripomína, že tieto tvrdenia nebolo možné bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov.

Správy o zintenzívnení bojov prichádzajú v čase, keď sa očakáva rozsiahla ukrajinská protiofenzíva zameraná na oslobodenie Ruskom okupovaných území, ktorá sa podľa niektorých analytikov už začala. Boje na frontovej línii sa v uplynulých dňoch zreteľne zintenzívnili, konštatuje DPA.