Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj navštívil pozície armády neďaleko Bachmutu

Na snímke pohľad na mesto Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v stredu 15. marca 2023. Foto: TASR/AP

Zelenskyj si počas návštevy "vypočul" správy o operačnej situácii a priebehu nepriateľských akcií na frontovej línii, uviedol úrad vo vyhlásení.

Kyjev/Bachmut 22. marca (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu navštívil pozície ukrajinskej armády blízko mesta Bachmut, ktoré sa nachádza na východnej frontovej línii. Mesto je dejiskom najdlhšej a najkrvavejšej bitky od začiatku invázie Ruska na Ukrajine, ako povedal Zelenskyj.

Informovali o tom tlačová agentúra AFP a portál britského denníka The Guardian.

"Donecká oblasť. Pozície ukrajinskej armády na frontovej línii v okolí Bachmutu. Je mi cťou byť dnes tu a oceňovať našich hrdinov. Potriasť si s nimi ruky a poďakovať sa im za ochranu štátu, suverenity našej krajiny, východnej Ukrajiny," napísal Zelenskyj na sociálnych sieťach.

O jeho návšteve armádnych pozícií neďaleko Bachmutu informoval aj jeho úrad s tým, že prezident odovzdal vyznamenania vojakom. Zelenskyj si počas návštevy "vypočul" správy o operačnej situácii a priebehu nepriateľských akcií na frontovej línii, uviedol úrad vo vyhlásení.

Zverejnené fotografie zachytávajú prezidenta na stretnutí s ukrajinskými vojakmi a pri minúte ticha na pamiatku padlých vo vojne.