Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Zostrelili sme 34 zo 48 ruských striel s plochou dráhou letu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinské vzdušné sily zverejnili na sociálnej sieti Telegram vyhlásenie k štvrtkovému rozsiahlemu raketovému útoku Ruska na energetickú infraštruktúru Ukrajiny.

Kyjev 9. marca (TASR) - Ukrajinská obrana zostrelila v noci na štvrtok 34 striel s plochou dráhou letu. Celkovo bolo na ukrajinské územie vystrelených 48 striel s plochou dráhou letu typu Kalibr, oznámili vzdušné sily Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správy denníka The Guardian.

Ukrajinské vzdušné sily zverejnili na sociálnej sieti Telegram vyhlásenie k štvrtkovému rozsiahlemu raketovému útoku Ruska na energetickú infraštruktúru Ukrajiny. Uviedli, že Rusko počas neho vypálilo 81 rôznych typov rakiet.

"(Rakety) boli vypaľované zo strategického bombardéra Tu-95, siedmich lietadiel Tu-22M3, ôsmich stíhačiek Su-35, šiestich stíhačiek MiG-31K a troch nosičov rakiet Kalibr v Čiernom mori," uvádzajú vzdušné sily.

Ukrajinskej obrane sa okrem 34 rakiet s plochou dráhou letu podarilo zostreliť aj štyri drony Šáhid iránskej výroby.

"V dôsledku organizovaných protiopatrení nedosiahlo svoj cieľ osem striel CH-31P a CH-59. Musíme poukázať na to, že ozbrojené sily Ukrajiny nemajú prostriedky na zničenie striel CH-22 a CH-47 a S-300," dodávajú ukrajinské vzdušné sily.

Guardian upozorňuje, že správu nebolo možné nezávisle overiť.