Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ukrajina:Pri raketovom útoku zahynula prokurátorka Charkovskej oblasti

Na snímke poškodená obytná budova po ruskom ostreľovaní. Foto: TASR/AP

Podľa jej kolegov prokurátorka zahynula v nedeľu 20. novembra neskoro večer vo svojom dome v dôsledku ruského raketového útoku na obytnú časť obce Ševčenkive.

Kyjev 21. novembra (TASR) - Ruský raketový útok pripravil o život prokurátorku ukrajinskej Charkovskej oblasti Olenu Maslyčovú, informovala v pondelok vo vyhlásení tamojšia prokuratúra. Správu priniesol portál britskej televízie Sky News.

"Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a priateľom prokurátorky Oleny Maslyčovej, ktorá zomrela v dôsledku ruskej raketovej paľby. Vedenie a zamestnanci prokuratúry Charkovskej oblasti sú hlboko zarmútení touto stratou – smrťou prokurátorky Oleny Maslyčovej v obci Ševčenkive v okrese Kupiansk," uviedli kolegovia.

Podľa nich prokurátorka zahynula v nedeľu 20. novembra neskoro večer vo svojom dome v dôsledku ruského raketového útoku na obytnú časť obce Ševčenkive.

"Olena od prvého dňa oslobodenia Charkovskej oblasti (ukrajinskými vojakmi) dokumentovala fakty o ruských vojnových zločinoch," uviedli predstavitelia na Twitteri.