Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ukrajina:Rusi zasiahli trhovisko v Avdijivke, zahynulo najmenej 7 ľudí

Ľudia dostávajú lekárske ošetrenie na mieste ruského ostreľovania v Kyjeve na Ukrajine 10. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Rusi zasiahli centrálne trhovisko, kde sa v tom čase nachádzalo veľa ľudí, uviedol na sociálnej sieti Telegram ukrajinský gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko.

Kyjev 12. októbra (TASR) - Najmenej sedem osôb zahynulo a ďalších osem bolo zranených pri stredajšom ruskom delostreleckom zásahu na trhovisko v strategicky položenom mestečku Avdijivka, nachádzajúcom sa iba niekoľko kilometrov od Donecka na východe Ukrajiny. Informuje o to TASR na základe správy britskej stanice Sky News.

"Rusi zasiahli centrálne trhovisko, kde sa v tom čase nachádzalo veľa ľudí," uviedol na sociálnej sieti Telegram ukrajinský gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko. Podľa neho v takomto ostreľovaní "nie je žiadna vojenská logika – iba neskrotná túžba zabiť čo najviac našich ľudí a zastrašiť ostatných".

Všetkých obyvateľov oblasti vyzval, aby sa z nej evakuovali. "Po víťazstve sa všetci vrátime domov, avšak teraz je najdôležitejšie prežiť," vyzval obyvateľov.

Donecká oblasť je jednou zo štyroch Ruskom čiastočne okupovaných oblastí na východe a juhu Ukrajiny, ktoré po septembrových referendách o pripojení sa k Rusku – odsúdených Západom ako fingovaných – Moskva vyhlásila za anektované.