Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ukrajinci zadržali podozrivých v prípade pašerackého tunela

Špeciálna jednotka odhalila podzemný tunel, ktorý spájal slovenské a ukrajinské územie. Využívaný bol na pašovanie tovaru a osôb, predovšetkým však tabakových výrobkov. Foto: TASR/Kriminálny úrad finančnej správy SR

Voči zadržaným vzniesli obvinenia z organizovania nelegálnych priechodov cez štátnu hranicu a z nezákonného obchodovania s tabakovými výrobkami.

Kyjev 23. augusta (TASR) - Ukrajinská bezpečnostná služba SBU zadržala dve osoby, podozrivé z účasti na stavbe podzemného tunela na slovensko-ukrajinskej hranici, cez ktorý sa pašovali cigarety.

Ako dnes oznámili noviny Kyiv Post, dvojicu podozrivých obyvateľov Zakarpatskej oblasti hraničiacej so Slovenskom zatkli pri utorkovom zásahu na Kryme.

Cezhraničný pašerácky tunel objavili 18. júla slovenské orgány a dva dni nato začali prípad vyšetrovať aj kriminalisti SBU. Čoskoro sa im podarilo identifikovať dvojicu podozrivých, narodených v rokoch 1967 a 1975, ktorí však medzitým odišli zo svojich domovov v snahe vyhnúť sa zatknutiu. Ukrývali sa v prenajatom dome v krymskom v čiernomorskom kúpeľnom meste Jevpatorija.

Voči zadržaným vzniesli obvinenia z organizovania nelegálnych priechodov cez štátnu hranicu a z nezákonného obchodovania s tabakovými výrobkami.

Podľa informácií slovenskej polície tunel viedol medzi slovenskými obcami Vyšné a Nižné Nemecké priamo do Užhorodu. Využívaný bol na pašovanie tovaru a osôb, predovšetkým však tabakových výrobkov.