Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda hlási raketový útok v Odeskej oblasti

Na archívnej satelitnej snímke most, ktorý bol opakovane terčom ruských raketových útokov v ukrajinskom meste Odesa počas 68. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v pondelok 2. mája 2022. Foto: TASR/AP

Veliteľstvo doplnilo, že raketa zasiahla obytnú štvrť a zničila viacero domov a hospodárskych budov na ploche asi 500 štvorcových metrov.

Odesa 27. júna (TASR) – Raketový útok v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny si vyžiadal šesť obetí. Raketu odpálil ruský strategický bombardér typu Tu-22, oznámilo v pondelok ukrajinské operačné veliteľstvo Juh. Informácie priniesla agentúra DPA.

Medzi obeťami je podľa oznámenia aj jedno dieťa. Zo správy však nie je jasné, či boli títo ľudia zranení alebo zabití, uviedla DPA.

Veliteľstvo doplnilo, že raketa zasiahla obytnú štvrť a zničila viacero domov a hospodárskych budov na ploche asi 500 štvorcových metrov. So vzniknutým požiarom bojovali hasiči, píše sa v správe, ktorú nebolo možné nezávisle overiť.

Počas uplynulého víkendu Ukrajina hlásila výrazne rozšírenie ruských raketových útokov v krajine. Zasiahnuté boli viaceré oblasti aj ďaleko od frontovej línie – od Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny po Chmeľnyckú, Žytomyrskú a Černihivskú oblasť i hlavné mesto Kyjev. Na juhu krajiny došlo k útokom okrem iného v Mykolajive a Odese, dodáva DPA.