Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda hlási výbuchy v Kyjeve aj inde

Na tejto fotografii, ktorú poskytlo ukrajinské ministerstvo pre mimoriadne situácie, hasiči uhasili požiar spôsobený úlomkami ruskej rakety po jej zostrelení systémom protivzdušnej obrany počas nočného ruského raketového útoku v Kyjeve na Ukrajine v utorok 16. mája 2023. Foto: TASR/AP

Armáda dodala, že letecký poplach bol ráno vyhlásený na celom území Ukrajiny.

Kyjev 18. mája (TASR) - Ukrajinská armáda vo štvrtok skoro ráno informovala o niekoľkých výbuchoch, ku ktorým došlo v Kyjeve a v ďalších častiach krajiny. Ľudí zároveň vyzvala ľudí, aby zostali v protileteckých krytoch, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na platforme Telegram uviedol, že trosky zaznamenali v kyjevskej štvrti Darnyckyj. "Informácie o obetiach a škodách sa v súčasnosti preverujú," dodal.

Podľa kyjevského starosta Vitalija Klička vypukol v tejto štvrti v dôsledku spadnutých trosiek požiar. K explózii došlo podľa Klička aj v kyjevskej štvrti Desňanskyj. "Útok na hlavné mesto pokračuje. Neopúšťajte kryty počas leteckého poplachu!" vyzval Kličko obyvateľov prostredníctvom Telegramu.

Ukrajinská armáda okrem toho informovala o útokoch "riadenými strelami" vo Vinnyckej oblasti v strednej časti krajiny. Miestne médiá tiež hlásili výbuchy v Chmeľnyckej oblasti ležiacej približne 100 kilometrov západne od Vinnyckej.

Armáda dodala, že letecký poplach bol ráno vyhlásený na celom území Ukrajiny.