Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda potvrdila po útoku na vojenskú ceremóniu 19 mŕtvych

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Na sociálnych sieťach sa objavila ostrá kritika armádneho velenia, že vôbec takúto ceremóniu blízko frontovej línie dovolilo.

Kyjev 6. novembra (TASR) - Niekoľko dní po ruskom raketovom útoku na ukrajinskú vojenskú ceremóniu neďaleko frontovej línie stanovila ukrajinská armáda definitívny počet zabitých vojakov, a to 19. TASR prevzala pondelkovú správu z tlačovej agentúry DPA.

Ukrajinská 128. horská útočná brigáda v pondelok v odkazovej aplikácii Telegram napísala, že v súčasnosti sa ešte preverujú všetky okolnosti tejto tragédie.

Po útoku z minulého piatka ukrajinské médiá najprv informovali o vyše 20 mŕtvych. Podľa ukrajinskej armády ruská raketa Iskander dopadla na miesto v Záporožskej oblasti práve vtedy, keď sa vojaci zúčastňovali na ceremónii pri príležitosti Dňa delostrelectva, na ktorej mali armádnym príslušníkom udeliť vyznamenania.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a minister obrany Rustem Umerov následne oznámili začatie vyšetrovania.

Na sociálnych sieťach sa objavila ostrá kritika armádneho velenia, že vôbec takúto ceremóniu blízko frontovej línie dovolilo.

Kritika bola adresovaná aj úradom a ministrovi za to, že smrtiaci útok potvrdili až cez víkend, keď sa na sociálnych sieťach a v ďalších médiách už určitý čas o ňom šírili informácie.

V Zakarpatskej oblasti, kde sídli brigáda týchto vojakov, vyhlásili v nedeľu trojdňový smútok.