Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda: Rusko pokračuje v raketových útokoch po krajine

Na archívnej snímke pes kráča okolo zničeného auta v meste Toreck v Doneckej oblasti na Ukrajine v pondelok 16. mája 2022. Foto: TASR/AP

Ruské sily útočia aj v Doneckej oblasti na východe a pokračujú v ostreľovaní pohraničných oblastí Černihivskej a Sumskej oblasti.

Kyjev 18. mája (TASR) - Ruské jednotky pokračujú v raketových útokoch na vojenské ciele a civilistov po celej Ukrajine, oznámila v stredu ukrajinská armáda. TASR správu prevzala z televízie BBC.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl spresnil, že v prístavnom meste Mariupol sú zvyšné ukrajinské jednotky nachádzajúce sa v oceliarniach Azovstaľ zablokované ruskými vojakmi.

Ruské sily útočia aj v Doneckej oblasti na východe a pokračujú v ostreľovaní pohraničných oblastí Černihivskej a Sumskej oblasti.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v noci na stredu vo svojom pravidelnom príhovore oznámil, že príslušníci armády a spravodajských služieb Ukrajiny odštartovali operáciu zameranú na záchranu ukrajinských vojakov z Mariupola.

Z Azovstaľu evakuovali v pondelok viac ako 260 ukrajinských vojakov, uviedla v noci na utorok námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová. Moskva však tvrdí, že títo bojovníci sa vzdali a teraz sú v zajatí.