Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda tvrdí, že Rusom spôsobila v Bachmute značné straty

Dym stúpa po ruských útokoch na predmestí mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v utorok 27. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Moskva sa k informácií dosiaľ nevyjadrila, pričom ako podotýka DPA, takéto údaje z bojiska je často nemožné bezprostredne potvrdiť.

Kyjev 2. januára (TASR) - Ukrajinská armáda tvrdí, že spôsobila výrazné straty ruským vojenským jednotkám v malom meste Bachmut na východe Ukrajiny, kde už celé mesiace prebiehajú intenzívne boje. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Hovorca východného velenia ukrajinskej armády Serhij Červatko v nedeľu večer povedal, že pri bojoch o kontrolu nad týmto mestom bolo v priebehu soboty zabitých približne 170 ruských vojakov a najmenej 200 ďalších utrpelo zranenia.

Moskva sa k informácií dosiaľ nevyjadrila, pričom ako podotýka DPA, takéto údaje z bojiska je často nemožné bezprostredne potvrdiť.

Ruské sily sa už dlho snažia získať Bachmut ležiaci v Doneckej oblasti, ktorého dobytie by malo pre Moskvu symbolický význam. DPA uvádza, že podľa analytikov má pritom toto mesto len malú strategickú hodnotu. Akýkoľvek prienik v tejto oblasti by však ruským jednotkám umožnil postup hlboko za ukrajinské línie.