Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda: V noci na utorok sme zneškodnili 15 z 35 dronov

Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku. Foto: TASR/AP

Primátor mesta Kryvyj Rih Olexandr Vilkul písal o jednom drone, ktorý v utorok ráno unikol ukrajinskej protivzdušnej obrane a zasiahol zariadenie civilnej infraštruktúry.

Kyjev/Londýn 30. januára (TASR) - Ruská armáda v noci na utorok útočila na ciele na Ukrajine za pomoci 35 samovražedných bezpilotných lietadiel. Ukrajinská protivzdušná obrana zlikvidovala 15 z nich. Vo svojej rannej zvodke o tom informoval generálny štáb ukrajinskej armády, ktorý však nespresnil, kde skončilo 20 nezlikvidovaných dronov typu Šáhid a aké mal ich útok následky.

Ako vo svojom spravodajstve v utorok spresnila britská stanica BBC, sociálne siete na Ukrajine v noci na utorok informovali, že zásah dostal sklad ropy v meste Zmijiv v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny.

Primátor mesta Kryvyj Rih Olexandr Vilkul okrem toho písal o jednom drone, ktorý v utorok ráno unikol ukrajinskej protivzdušnej obrane a zasiahol "zariadenie civilnej infraštruktúry". Následne vypukol požiar, no zaobišiel sa bez obetí.

Nálety dronov hlásili aj z juhu Kyjevskej oblasti, ako aj zo Sumskej oblasti.

BBC uviedla, že letecký poplach bol v noci na utorok vyhlásený na celom území Ukrajiny.

Útoku dronov bola v noci na utorok vystavená aj Brianská oblasť na západe Ruska pri hraniciach s Ukrajinou, doplnila BBC s odvolaním sa na gubernátora oblasti Alexandra Bogomaza.

Podľa Bogomaza "ukrajinské" bezpilotné lietadlo bolo zneškodnené silami protivzdušnej obrany ruského ministerstva obrany. Podľa gubernátora nedošlo k žiadnym zraneniam ani škodám.