Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda vyzvala na boj všetkých civilistov bez ohľadu na vek

Na snímke ukrajinskí hasiči stoja pri vraku zostreleného lietadla v Kyjeve počas druhého dňa ruskej invázie na Ukrajine v piatok 25. februára 2022. Foto: TASR/AP

Prineste len svoj pas a identifikačné číslo. Nie sú žiadne vekové obmedzenia, uvádza sa v príspevku na Twitteri, pripisovanom veliteľovi Jurijovi Haluškinovi.

Kyjev 25. februára (TASR) - Ukrajinská armáda vyzvala v piatok na sociálnej sieti Twitter všetkých civilistov, aby sa bez ohľadu na svoj vek pripojili k bojom proti prenikajúcim ruským jednotkám. Výzva sa pravdepodobne vzťahuje dokonca aj na neplnoletých civilistov, informovala britská spravodajská stanica BBC.

"Ukrajina dnes potrebuje všetko. Všetky procedúry potrebné k pripojeniu sú zjednodušené. Prineste len svoj pas a identifikačné číslo. Nie sú žiadne vekové obmedzenia," uvádza sa v príspevku na Twitteri, pripisovanom veliteľovi Jurijovi Haluškinovi.

Ako ďalej uvádza, keby mali ľudia problémy s registráciou, postačí, keď sa odvolajú na tento oficiálny tvít, cituje BBC.

Moskva pokračovala v piatok v invázii na Ukrajinu už druhý deň. Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že spúšťa rozsiahlu vojenskú operáciu na Ukrajine. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území. Podľa ukrajinského ministerstva obrany už prvé ruské vojenské jednotky vstúpili aj do hlavného mesta Kyjev.