Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ukrajina: Rusi odišli z Novej Kachovky, miestnych obyvateľov okradli

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ruskí vojaci mali pri odchode okradnúť miestnych obyvateľov o spotrebiče, oblečenie, cennosti či mobilné telefóny.

Kyjev 23. marca (TASR) - Ruské vojská sa stiahli z mesta Nova Kachovka na ľavom brehu rieky Dneper v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Oznámil to v stredu generálny štáb ukrajinskej armády, informuje TASR.

"K 22. marcu všetky jednotky okupačnej armády, ktoré boli nasadené v meste Nova Kachovka v Chersonskej oblasti, z mesta odišli," cituje agentúra Reuters z vyhlásenia ukrajinského generálneho štábu.

Ten ďalej uvádza, že ruskí vojaci pri odchode okradli miestnych obyvateľov o spotrebiče, oblečenie, cennosti či mobilné telefóny.

Rusi odchod popierajú


Ruské okupačné orgány v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti vo štvrtok popreli tvrdenia ukrajinského generálneho štábu, že ruská armáda sa stiahla z mesta Nova Kachovka, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Oficiálne vyhlasujem, že všetky ruské jednotky v Novej Kachovke a rovnako aj na ďalších miestach dislokácie na ľavom brehu Dnepra ostávajú na svojich miestach," napísal na sociálnej sieti Telegram Moskvou dosadený gubernátor Chersonskej oblasti Vladimir Saľdo.